Det er noe helt spesielt med italienske restauranter, og undertegnede har vært på flere slike rundt omkring i Europa. Felles for dem alle er det at de har en helt egen og spesiell atmosfære som man knapt kan finne i andre restauranter.

I London fant vi en liten plass på den beste vestkanten og det var et romantisk lite sted med rutede duker og deilige myke brød som vi kunne dyppe i olje mens vi ventet på en fabelaktig lasagne. Med en glass rødvin til så ble hele opplevelsen suveren. I Wien var det en litt finere variant av en italiensk restaurant vi var på, men med stor høyde under taket, store vedfyrte ovner og rustikke murvegger – og en mat i særklassen – var også dette en helstøpt opplevelse.

Det fikk meg til å tenke på noe: jeg har lyst til å starte noe helt eget her hjemme som har den samme svungen, og jeg har allerede begynt å kikke meg rundt etter lån til firma! Jeg kunne tenke meg å gjøre dette på et skikkelig vis og har derfor intensjoner om å starte opp et eget AS med et matrelatert navn som jeg kan bruke til å drifte en liten restaurant og kanskje også investere i andre ‘spiseobjekter’.

Som du kanskje skjønner er jeg levende opptatt av mat og spesielt den italienske som sådan. Det er ikke bare selve maten, men som sagt også atmosfæren og kulturen som gjør at jeg elsker å spise på slike plasser. Dog har jeg en tilståelse å komme med: jeg har aldri vært i Italia og har følgelig ikke spist italiensk mat rett fra kilden. Det er en skandale, ja, men det har jeg sterke planer om å få gjort noe med i den nærmeste fremtid.

Men: en egen liten spiseplass? Tja, tjo, hvorfor ikke? Det blir mye jobbing den første tiden, men jeg ønsker å gjøre mest mulig selv og å lage maten med mine egne hender, slik at jeg holder kostnadene nede i starten.