Pastaen i dag er mer eller mindre synonymt med Italia og italiensk matlaging, uten at vi skal gå inn på diskusjonen om hvor denne herlige matretten egentlig kommer fra.

Pastaen har gjort et voldsomt inntog på det norske kjøkkenet og slik som det er i dag er det først og fremst Italia man tenker på når pastaen nevnes, og når det er sagt: pasta er virkelig noe som brukes mye og spises mye av i Italia!

pasta

Potet eller pasta?

Vi skal på sidene her ikke ta diskusjonen som går på om man burde anvende pasta fra eske eller pasta laget for hånd, men vi ønsker rett og slett bare å se nærmere på bruken av denne matretten og hvilken rolle den har i dag i norske matvaner. Når man ser på utenlandske matprogrammer er det sjelden man finner poteter som tilbehør til maten, og mye oftere er det snakk om grønnsaker og pasta. For land utenom Norge kan det nesten synes som at poteten ikke fortjener den statusen den har her hjemme og at den blir sett på ‘vomfyll’ i stor grad.

Hvorfor er det slik at vi bruker så mye potet i maten i Norge i dag da? Dette har nok en god del med tradisjon og historie å gjøre, og å det faktum at poteten berget mange norske liv i gamle tider. Allikevel må det være mulig å få opp øynene for pastaen som tilbehør til maten.

Når det er sagt: det passer seg naturligvis ikke å ha pasta som tilbehør til mors kjøttkaker, og det å utvide horisonten og finne nye matretter å tilberede på kjøkkenet vil derfor kanskje være en del av det å introdusere pastaen i enda større grad.

Vidunderlig mat

Den italienske maten er vidunderlig god og det beste av alt er at den er enkel å lage. Og bare så det er sagt: det handler ikke bare om spaghetti! Spaghetti kan være greit nok det altså, men da må man ta seg bryet med å lage kjøttsausen fra grunnen av for da vil man få en helt annen opplevelse enn om man bare heller en pose pulver i kjøttdeigen.

Vi oppfordrer deg derfor til å begynne å tenke litt mer på pasta fremfor poteter, og ikke tenk på maten som et rent metningsmiddel – tenk på maten som en måte å hylle hverdagen og smaksløkene på! Hvorfor ikke bestemme deg for å lære deg en tre-fire italienske matretter som du kan bli en mester til? Har du prøvd hjemmelaget lasagne som er laget helt fra bunnen av? Vi kan garantere deg en matopplevelse som du sjelden har opplevd tidligere!