Har du lyst på litt deilig italiensk mat, men tenker at du ikke orker å strekke deg lenger enn til en sandwich? Sjekk ut en matrett som kalles for pandorato, for den er nemlig utrolig god!

Pandorato er en form for toast, og den kan faktisk minne om den som kidsa lager når de kommer hjem fra skolen – du vet når de klemmer sammen to skiver i vaffeljernet? I denne toasten finner du herlige godsaker som for eksempel mozzaralle og skinke, og hvis du er en liten dare-devil kan du også bruke sardiner.

Slik mekker du en pandorato

Det aller første trikset du må lære deg er å lage en blanding som består av piskede egg og melk, og du skal deretter dyppe skivene i dette før de stekes. Du får da en flott overflate på brødet som ser virkelig fristende ut. Et annet triks som kan brukes er å skjære en skikkelig tykk skife loff som du deretter deler nesten i to. Du får dermed helt snitt som du kan fulle med godsaker, og deriblant mozarella. Du kan også ha i skinke etc. og deretter dypper du skiven i blandingen av egg og melk, før det hele stekes i olje i panna til de er gyldne og pene.

Fyllet

Når man lager en pandorato er det åpenbart at de aller fleste vil velge spekeskinke som tilbehør sammen med mozarallaen, og dette er utrolig godt. Men som sagt: det er fullt mulig med sardiner også! Mange vil nok steile allerede her, men det anbefales at man bruker ferske eksemplarer av arten da. Sardiner på boks er som kjent ikke sardiner, men brisling. Det er fullt mulig å bruke dette også, men resultatet blir ikke like godt