pastadeig

Italiensk mat er kanskje verdens enkleste men samtidig verdens beste mat! Råvarene er ukompliserte og man slipper koking av spesialsauser i timesvis. Stikkord som løk, tomat og ost er gjengangere i maten, men hva med pastaen da?

Pasta er fantastisk godt men dessverre selges det mye av denne maten som holder en kvalitet som er lav. Vi kan med største letthet nevne pastaen vi finner i dagligvarebutikkene, med et hederlig unntak av Barilla-produktene som er ok.

Når du har laget din egen deilige italienske kjøttsaus er det nesten en synd og en skam og kompromittere maten med dårlig pasta! Ta derfor et grep og lag din egen pasta like godt først som sist. Dette er veldig morsomt, og det er adskillig mer stas å servere hjemmelaget pasta til den hjemmelagede sausen din. Dette er noe man får kred for når man har venner på besøk!

For at dette skal kunne la seg gjøre kan det være kjekt å eie en ‘pastamaskin’ som er en slags valse som du kjører deigen din gjennom for å få den så tynn som mulig, men det er overhodet ingenting i veien for å bruke et helt vanlig kjevle til å gjøre jobben. Helt ærlig så er det vel slik italienerne selv lager pastaen sin!

En pastadeig er enkel å lage og du finne massevis av forskjellige oppskrifter på nett som guider deg gjennom dette, men kort fortalt: hvetemel, egg, salt og olje. Deigen skal være fast, men smidig på én og samme gang, og du vil raskt kjenne hvis den blir for tørr eller for bløt ettersom den da blir vanskeligere å jobbe med.

Bli en ekte italiensk chef og lag den egen fantastiske pasta i dag!