Kortreist mat er et utrolig gode og en plikt vi har å ivareta. Når man har restauranter og spisesteder for øvrig er det viktig at man benytter seg av lokale råvarer. Dette er både miljøvennlig og rett og slett lojalt å gjøre. Også for vanlige mennesker er dette noe å tenke over.

Det har blitt veldig populært med små produsenter av lokal mat, og vi får både oster, syltetøy, brød og mye annet spennende. Antallet gårdshandler og lokale produsenter av spesialprodukter er stigende, og dette mangfoldet er vi nødt til å ta vare på. Det er en utrolig tøff satsing å utvikle sine egne ferdige produkter som man selger til kunder og butikker, og når man har en slik mulighet er det som sagt av største viktighet at lokale krefter omfavner et tilbud som dette. Et eksempel på en produsent av lokal mat finner du på denne siden.

Hvis man driver en restaurant er det jo utrolig spesielt å kunne tilby sine kunder mat som er produsert på stedet man spiser på, ikke sant? Det er jo nettopp dette som stjernekokken Gordon Ramsay stresser med når han skal skape orden og begeistring ved bergingen av restauranter. Uten unntak så får vi oppleve at han tar med seg restaurantarbeiderne på utkikk etter lokal mat, og da er det alt fra fisk, kjøtt, grønnsaker, egg og så videre. Hvorfor skal man handle dyr ferdigprodusert mat når man kan få gode og ferske råvarer?

Dette er med på å sette særpreg på menyen og hvis du benytter deg av denne muligheten skaper du faktisk begeistring lokalt og er med på å opprettholde skaperkraften i et samfunn. I tillegg er det også et miljøaspekt ved dette, som vi nevnte. Husk at transport av mat er med på å forurense og handler du lokalt unngår du dette. Grønn tenkning er fremtiden, og handler du lokalt viser du retning fremover og fremstår som en grønn bedrift.

Ingenting å lure på, spør du oss!